Japanse bladeren

Hoe wordt Shiatsu gegeven en hoe gaat het in zijn werk?

Shiatsu wordt van oorsprong gegeven op een futon. Een futon is een Japanse matras gemaakt van natuurlijke vezels, voornamelijk katoen. De futon ligt op de grond zodat de Shiatsu therapeut gemakkelijk om de persoon heen kan bewegen. De persoon draagt bij voorkeur loszittende kleding ook van natuurlijke vezels, bij voorkeur katoen. Shiatsu wordt voornamelijk door de kleding heen gegeven, daarom is het wel aan te raden niet al te dikke kleding te dragen. De voeten moeten schoon zijn, zoniet worden sokken zeer op prijs gesteld.

Om een diagnose te stellen zodat de beste behandeling gegeven kan worden, wordt de hara en/of de rug en/of andere diagnose methodes onderzocht. De hara is het zachte buikgebied waar de organen liggen wat het centrum van het lichaam is. Door uw verhaal met de diagnose te vermengen zullen we op een algeheel plaatje komen van hoe we de klachten het beste kunnen benaderen. Zodoende kunnen we beginnen aan een verbetering en het herstel ervan.

Hoelang duurt zo'n behandeling?

Een Shiatsu behandeling zal tussen de 1 uur en anderhalf uur zijn. De eerste behandeling kan wat langer zijn dan de vervolg behandelingen. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de kwaal en de conditie van het gestel. Als lichaam en geest in redelijk goede conditie zijn, zal het natuurlijk helingsproces wat sneller op gang komen dan wanneer dit niet het geval is. Net zoals er sprake is van een klacht die er gedurende lange periode is ingeslopen zal dit ook wat meer tijd vergen.4
Shiatsu mat
6
7
8
9
123
123
123
4
Hand
6
7
8
9